Gör en spelbudget

Gör en spelbudget

Gör en spelbudget

Är det nödvändigt att göra en spelbudget? Ja, blir det enhälliga svaret. Just när det gäller spelande är det så lätt att dras med i både vinnarruset och förlustfällan. Vinner du mycket är det lätt att börja satsa mer för att du har fått blodad tand, och har du förlorat infinner sig lätt känslan av att ett par spel till kommer att ge tillbaka förlorade pengar.

Så hur ska du då sätta upp en budget

Här handlar det inte bara om hur mycket du tror dig kunna undvara, utan även hur många gånger du tror att du kommer spela under en vecka samt hur länge. Det är lätt hänt att du sätter upp en summa per vecka, men denna överskrids givetvis om du spelar en dag extra. Låt säga att du bestämmer dig för att du inte får spela för mer än 300 kronor per speltillfälle. Du vill spela 3 dagar i veckan, vilket resulterar i att din spelbudget för en vecka är 900 kronor. Tar du det sedan gånger 4 är du uppe i en summa på 3 600 kronor i månaden. Det låter inte mycket med 300 kronor per gång, men slutsumman är ganska mastig.

Betaltjänster håller budgeten

Utnyttja de betaltjänster som finns och sätt in den summa som du vill spela för. Du kommer lättare kunna hålla dig till de pengar du har avsatt och transaktionerna blir dessutom säkrare. Här finns tjänster som nätplånböcker där du sätter in pengar som du vill spela för och du gör alla transaktioner därifrån. Du kan även välja att spela mot faktura, vilket har ett begränsat belopp du får utnyttja. Sedan betalar du den som en vanlig räkning.

Tänk efter innan

Tänk efter innan du gör din satsning och ställ in spelen rätt. Högsta insatsen på varje snurr på en spelautomat har snart ätit upp din budget för veckan. Här kan du lätt kolla olika recensioner av spel för att få tips på vilka det går att satsa lågt.